Brug tandtråd og føj nogle gode år til alderdommen

Hvis du gerne vil leve nogle ekstra gode år, så skal du overveje at læse succes-forfatter og forsker Nicklas Brendborgs bog “Gopler ældes baglæns”. I bogen giver Nicklas en række gode råd, som kan være med til at bevare sundheden og forlænge livet med nogle positive år.

Vi ved det jo godt: Spis fornuftigt, masser af grønt. Dyrk noget motion osv. Men ud over disse kendte råd om kost, motion mv. Kommer Nicklas med et par råd, som man ikke plejer at høre, f.eks. med dette citat fra bogen:

 

Brug tandtråd.
Mange af de sygdomme, der slår os ihjel som gamle,
hænger tydeligt sammen med paradentose.
Det er en infektionstilstand i munden, der øger risikoen
for både demens, blodpropper og Alzheimers.

 

Rådet bakkes op af masser af forskning, som peger på, at mundhygiejnen er en væsentlig nøgle til et generelt godt helbred. Faktisk hænger betændelsestilstande i munden også tæt sammen med alvorlige sygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes, kræft mv. Og så viser et forskningsprojekt, at paradentose også kan medføre impotens.

Paradentose

Parodontitis er det samme som paradentose – en betændelsestilstand i tandkødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *